Wortel Smoothie: Orange Orgasm

Goedemorgen Nederland! We moeten weer even wat gezonder doen, daarom gaan wij de wortel smoothie maken. Het is tijd dat we andere ingrediënten gaan gebruiken, en wat nieuwe dingen gaan proberen. Daarom hebben wij dit recept in elkaar gezet, de uitkomst was een verrassing!

Wortel Smoothie

Wortels worden vaak rauw gegeten, ook zijn ze lekker als je ze kookt. Er zijn genoeg recepten te maken met wortels. Wortels zijn ook in verschillende kleuren te krijgen, maar oranje is wel de meest voorkomende kleur, daarom maken wij een oranje wortel smoothie.

De wortels krijgen verschillende kleuren door de carotenoïden die in de wortel zitten. Er wordt altijd gezegd dat wortels goed voor de ogen zijn, dat klopt ook. Dit komt door de beta caroteen. Ook is dit stofje goed voor het immuunsysteem, het beschermt namelijk tegen chronische ziektes en is goed voor de huid. Je word dan ook sneller bruin door het eten van veel wortels!

Wortelsap is erg goed voor je, daarom maken wij een wortel smoothie. Sap van wortels is bijvoorbeeld goed voor:

  • Je bloedsuikerspiegel
  • Het reinigt je nieren
  • Verbeterd verstoppingen
  • Beschermt je ogen

Ingrediënten

De ingrediënten van deze wortel smoothie zijn:

  • 3 wortels
  • Stukje gember ter grootte van je duim
  • 2 sinaasappels
  • 150 ml water

Bereiden

Je begint met het schillen van de wortels, als je dit hebt gedaan snij je de wortel in stukjes. Door het snijden van de wortel kan het makkelijker gemixt worden. Vervolgens moet je de gember schillen, de geschilde gember gooi je gewoon in je blender. De sinaasappels hoef je alleen te pellen, je kan de stukjes er gewoon door heen doen. Je mixt alles tegelijk met 150 ml water om het wat vloeibaarder te maken.

Veel succes met het maken van deze wortel smoothie!

Calorieën wortel smoothie

Cijfer 6/10
Calorieën 750ml 180 Kcal
Calorieën 250ml 60 Kcal

Heb jij nou een leuke foto van jou zelf gemaakte smoothie? Stuur hem dan naar ons op!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter