Komkommer smoothie: Cucumber Power

Het is weer Smoothie Timeeeee! Weer een ingrediënt wat wij nog niet eerder hebben gebruikt in een smoothie, namelijk; komkommer! Komkommer is lekker fris en mag je de hele dag door eten. Ik eet het wel eens op brood of gewoon als tussendoortje. Ook vind ik het erg lekker bij de rijst, gewoon om er bij te eten! Een erg gezond en extreem laag in calorieën. Prima om te gebruiken dus in  een verse komkommer smoothie. 

Komkommer smoothie

Komkommers worden veel gegeten, het is dan ook een erg populaire groente in Nederland. Groente en fruit vallen samen onder de schijf van vijf. Groentes zijn erg goed voor je, je kan er nooit te veel van eten. Een komkommer bevat veel vezels en voedingsstoffen én een komkommer is erg laag in de calorieën. Een prima stukje groente om af te vallen!

Komkommers groeien vooral in Spanje en in andere Zuid-Europese landen. In Nederland groeien de komkommers vooral in kassen. Hierdoor zijn komkommers het hele land beschikbaar en is het geen seizoensgroente.

Als je een stuk van een komkommer hebt gebruikt, doe dan om de overige komkommer een stukje folie, hierdoor voorkom je dat de komkommer uitdroogt. En bewaar de komkommer op een koele plaats, bijvoorbeeld in de schuur. De koelkast is net iets te koud voor deze groente.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze komkommer smoothie zijn:

  • 1 komkommer
  • 100 gr. spinazie
  • 1 sinaasappel
  • 150 ml kokoswater

Bereiden

Ik zelf vind een komkommer lekkerder als ie geschild is, en voor deze komkommer smoothie is het ook nodig. Dus we beginnen met het schillen van de komkommer. Vervolgens was je de spinazie. De spinazie laat je lekker uitlekken. Nu ga je de komkommer en de sinaasappel in stukjes snijden. Door de sinaasappel toe te voegen krijg je net die zoete smaak in je komkommer  smoothie. Je begint met de spinazie en de kokoswater, die gaan als eerst samen in de blender. Als dit goed vloeibaar is kan de rest erbij. Even goed mixen en je hebt een heerlijke komkommer smoothie. Misschien iets nieuws, maar dan is het alleen maar leuker om deze komkommer smoothie te maken!

Tip: Als garnering kan je een lekker stukje selderij gebruiken!

Calorieën komkommer smoothie

 

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 100 Kcal
Calorieën 250ml 33 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter