Radijs Smoothie: Pink Panther

Vandaag kan ik alweer me tassen pakken voor een paar dagen Budapest! Daarna heb ik genoeg vakantie gevierd en gaan we weer gewoon naar school en aan het werk. Voor mijn laatste dagje thuis heb ik een radijs smoothie gemaakt. Wij hadden nog een bosje radijsjes over, hier nog een paar andere ingrediënten bij gevoegd en je krijgt een heerlijk mixje.

Radijs Smoothie

Radijsjes kan je meteen opeten, je hoeft ze niet eens eerst te koken. Een radijs is heel erg bitter van smaak, dus je moet goed bedenken waar je radijsjes voor gebruikt. Je zou ook de wortel van een radijsje kunnen eten, maar die zijn niet erg lekker. In radijsjes zitten verschillende voedingsstoffen die zorgen voor het goed verteren, bijvoorbeeld vezels. Radijsjes kunnen ook heerlijk zijn als ze dun gesneden zijn door een salade heen.

Radijsjes kan je goed gebruiken als je wilt afvallen, dus een radijs smoothie is zo gek nog niet! Een radijs bevat weinig calorieën en bevatten geen vet. Een radijs zorgt voor een verzadigd gevoel, dus je hoeft er niet veel van te eten.

Radijsjes zijn goed voor de nieren, dit komt door de toxinen die in het lichaam komen. Als je radijsjes eet, gaat het lichaam harder werken om de gifstoffen uit het lichaam te krijgen, hierdoor kan er geen schade in het lichaam komen. Door al deze functies die radijsjes hebben, is het een goed product om mee te detoxen.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze radijs smoothie zijn:

  • 1 bosje radijsjes
  • 50 gram zonnebloem pitten
  • 1/2 doosje aardbeien
  • ½ avocado
  • 150 ml melk

Bereiden

Omdat de wortels niet zo lekker zijn haal je die van de radijs af, daarna is het handig om de radijsjes al in stukjes te snijden. De zonnebloempitten moet je ook pellen voor je ze in de radijs smoothie voegt. Je hebt maar een halve avocado nodig, de andere helft kan je gebruiken om een lekkere guacemole van te maken.
Het is het beste om eerst de aardbeien en de melk te mixen, hierdoor heb je al een sapje. Daarna kan je de andere ingrediënten er stuk voor stuk bij voegen.

Calorieën Radijs Smoothie:

Cijfer 6/10
Calorieën 750ml 475 Kcal
Calorieën 250ml 160 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter