Bramen smoothie: Blackberry Breakfast

Wat is het heerlijk weer, de zon schijnt weer! Tijd om naar de markt te gaan en weer is lekker rood fruit te kopen. Ik heb voor vandaan een lekkere rode bramen smoothie in petto. Door vers geplukte bramen te gebruiken maak je je smoothie nog lekkerder. Rood fruit is echt zomers fruit. De vruchten kunnen goed rijpen in de zon. Ik haal mijn fruit altijd op de markt, daar kan je het meestal voordeliger kopen en persoonlijk vind ik dat veel lekkerder! Klein tipje!

Bramen smoothie

Bramen kun je het hele jaar door kopen in de supermarkten, maar in de zomer zijn ze wel het lekkerst. Het enige nadeel is dat bramen best prijzig zijn. Maar wat natuurlijk een hele leuke activiteit is, om met je familie lekkere verse bramen te plukken. Dit is helemaal gratis en het is nog leuk ook! Je moet alleen wel op de dorens letten! Je kan ook een eigen bramen struik in je tuin planten, in de zomer heb jij dan de lekkerste bramen in je eigen tuintje! Je kan bramenjam maken en door de yoghurt doen, maar normaal zijn ze al lekker genoeg.

Bramen zijn familie van de frambozen en de aardbeien. Bramen zijn een echte zomervrucht, op het begin zijn ze groen, dan worden ze rood en als ze rijp zijn, dan krijgen ze een mooie donker blauwe zwarte kleur. Als je een braam bekijkt, zie je dat het allemaal kleine bolletjes heeft, dit zijn deelvruchtjes. Bramen zijn erg voedzaam, de vitamine C die een braam bevat versterkt namelijk het immuunsysteem. Ook bevatten bramen veel mineralen en die mineralen zijn erg zoet. Lekker voor een bramen smoothie dus! Hoe groter de braam is, hoe lekkerder hij smaakt.

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze lekkere zoete bramen smoothie zijn:

  • 200 gram bramen
  • 250 ml verse sinaasappelsap
  • 250 ml yoghurt

 

Bereiden

Deze bramen smoothie is prima voor het ontbijt, dit komt door de yoghurt die wij er bij hebben gevoegd. Wij gebruiken magere yoghurt. Om er een echte ontbijt bramen smoothie van te maken kan je er nog 50 gram muesli doorheen doen. Hierdoor krijg je een verzadigd gevoel en heb jij een lekker én gezond ontbijtje met een bramen smoothie!

Succes met maken van de (ontbijt) bramen smoothie!

Calorieën bramen smoothie

Cijfer 8/10
Calorieën 750ml 270 Kcal
Calorieën 250ml 90 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter