Boerenkool Smoothie: Green Twister

Heb je een keer zin om wat nieuws te proberen? Neem dan een lekkere boerenkool smoothie! In eerste instantie had ik niet verwacht dat dit zo’n lekkere smoothie zou zijn, maar deze smoothie is dus super gezond en lekker!

Boerenkool smoothie

Boerenkool is erg in trek tegenwoordig. Het wordt namelijk niet meer alleen gebruikt in de stamppot, maar het is juist erg hip om er smoothies, chips, salades of toetjes van te maken.

Waarom is boerenkool zo populair?

Boerenkool is eigenlijk gewoon een superfood, dit komt omdat boerenkool een geweldige bron is van vitamine A, C en K. Daarnaast zitten hier ook nog eens veel vezels en ijzer in. En tot slot, boerenkool bevat super weinig calorieën!

Waarom maken we er dus geen lekkere boerenkool smoothie van?

Als je nooit eerder boerenkool in je smoothie heb gebruikt, dan is dit een prima smoothie om mee te beginnen! Door de appel wordt hij namelijk lekker zoet. Andere lekkere dingen om door je boerenkool smoothie te doen zijn bijvoorbeeld aardbeien en ananas. Verder kan je ook altijd nog noten en zaden aan je smoothie toevoegen om ervoor te zorgen dat je smoothie nog meer vult en een boost is van eiwitten. Dit scheelt weer in het investeren in duren eiwit shakes en het is veel lekkerder!

Boerenkool Breakfast

Om snel veel groenten binnen te krijgen kan je natuurlijk de dag beginnen met een gezonde boerenkool smoothie. In een filmpje wil ik jullie laten zien hoe makkelijk en snel je een boerenkool smoothie kan maken.

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze groene boerenkool smoothie zijn:

  • 150 gram boerenkool
  • 2 appels
  • 1/2 avocado
  • Gember ter grootte van je duim
  • Plakje citroen zonder schil
  • 1 kopje water

Bereiden

Stop alle ingrediënten in de blender en mixen maar! Zorg wel dat je een sterke blender heb, zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden in je smoothie.

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter