Watermeloen Smoothie: The Easy Refresher

Vandaag hebben we gekozen voor een watermeloen smoothie. Wij hebben we een behoorlijke hike gemaakt, prachtige bossen gezien en genoten van alle wilde dieren die hier rondlopen. Maar vandaag was het ook erg warm, toen we terug kwamen bij ons appartement in de Rocky Mountains hebben we daarom een heerlijke verfrissende watermeloen smoothie gemaakt, die hadden we namelijk wel verdiend! Daarnaast heeft deze smoothie ook nog eens heel weinig calorieën. Misschien is dit wel de smoothie met de hoogste freshness factor!

Watermeloen Smoothie

Watermeloenen zijn de hele zomer lekker en goed tegen de dorst. Omdat we vandaag niet veel water mee konden nemen op onze hike hebben we ervoor gekozen om een lekker makkelijke smoothie te maken die goed is tegen de dorst!

Oorspronkelijk is een watermeloen geen fruitsoort, want de watermeloen is familie van de komkommer.

Deze watermeloen smoothie is erg gezond, een watermeloen bestaat namelijk voor 95 procent uit water. Watermeloenen zijn ook rijk aan ijzer, vitamine C en kalium. Mensen die een hoge bloeddruk hebben kunnen het beste watermeloen eten, want door de kalium die in de watermeloen zit heeft dit een goed effect.

Omdat de watermeloen zo gezond is, moesten wij er natuurlijk ook een smoothie van maken. De watermeloen smoothie is een gezonde, dorstlesser met heel weinig calorieën.

Ingrediënten

Je hebt niet veel nodig voor deze watermeloen smoothie, namelijk:

  • 1/2 watermeloen
  • 10 ijsklontjes
  • Optioneel: sap van een halve citroen

Bereiden

Watermeloen is erg verfrissend, en persoonlijk vind ik het lekker om alleen de watermeloen te proeven en verder geen andere fruit soorten erbij te voegen. Wil je de watermeloen smoothie nog iets frisser maken, voeg dan nog het sap van een halve citroen toe.

Snij de watermeloen in kleine stukjes en gooi deze samen met de ijsklontjes in je blender. Blend voor ongeveer 30 á 40 seconden totdat je een soort slushpup achtige substantie heb. Voeg als garnering eventueel nog een dun partje watermeloen toe aan het glas.

Succes en genieten maar!

Calorieën watermeloen smoothie:

Cijfer 9/10
Calorieën 750ml 110 Kcal
Calorieën 250ml 37 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter