Mango smoothie: Summer during Christmas

Het begint nu echt koud te worden en kerst staat alweer bijna op de stoep. Met deze koude winterse dagen gaan we het lekker zomers aanpakken! Vandaag gaan we een mango smoothie maken. Een goed en gezond tussendoortje. Ik vind mango persoonlijk echt een zomers stuk fruit en lekker is het altijd. Daarom maken wij een lekker vullende mango smoothie.

Mango Smoothie

Mango is een belangrijk stuk fruit in de tropen. De bomen waar de mango’s aan groeien zijn zo veertig meter hoog. Mango’s zijn goed voor het lichaam, ze zijn erg gezond en kan lichamelijke ongemakken verhelpen.

Een mango bevat erg veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Een mango bevat ook erg weinig calorieën, vetten en eiwitten. Als je last hebt van mee-eters en puistjes is de mango ook een goed stuk fruit om te eten, want mango’s helpen bij het openen van verstopte huidporiën, ook wordt je huid er zacht van en je krijgt een mooie glans. Alles voor het uiterlijk natuurlijk… Mango bevat tryptofaan, dit is een ander woord voor gelukshormonen. Verder versterkt het de hartspier en beschermt tegen hart en vaatziektes. En nog een leuk weetje… Mango verbetert het seksleven! Het hormonale systeem wordt namelijk verbeterd.

Voor zwangere vrouwen is mango een belangrijke vrucht, het is het beste om het elke dag te eten. Door de magnesium en de calcium wat in de mango zit, helpt het met het ontspannen van de spieren, helpt bij het voorkomen van stress en kan zelfs miskramen voorkomen. Dus iedereen die zwanger is, eet mango!

Ingrediënten mango smoothie

  • 200 ml (magere) yoghurt
  • 1 mango

Bereiden

Voor deze smoothie heb je maar 2 ingrediënten nodig, heel simpel! Je kan er natuurlijk altijd extra fruit aan toevoegen. Je begint met het schillen van de mango, je gebruikt alles behalve de pit natuurlijk. Als je geen lekkere rijpe mango in de winkel ziet liggen, kan je ook bevroren fruit nemen, dan is je smoothie ook meteen wat koeler. Bevroren fruit is bijna net zo lekker als een verse mango en het is eens stuk makkelijker. Doe de yoghurt, ik gebruik magere yoghurt, en de mango in de blender en mixen maar! Een hele makkelijke smoothie, waar je weinig voor nodig hebt en het is zo gemaakt!

Probeer deze mango smoothie ook eens uit, lekker als tussendoortje en prima om te bewaren! Als jij nog leuke ideeën hebt voor een andere smoothie laat het ons weten! Tips en foto’s zijn altijd welkom!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter