Groene Smoothie: The Adventurer

Gisteren hebben wij een bezoekje gebracht aan het supergave wintersport/outdoor sport dorp Whistler in Canada. Helaas konden we niet de sneeuw in dus hebben wij ervoor gekozen om te gaan ziplinen. Dit vraagt dus om een echte avontuurlijke groene smoothie en noemen hem “the adventurer”.

“The Adventurer”: Groene Smoothie

Groene smoothies hebben niet alleen een unieke kleur, maar bieden ook veel gezondheidsvoordelen. De kleur van de groene smoothies komt meestal van de groene bladgroenten die worden gebruikt in de smoothies. Deze zijn juist heel erg goed, want ze zitten vol met antioxidanten en vitamines. Groene smoothies drinken is een uitstekende manier om je een vol gevoel te geven op een lekkere manier. Je denkt misschien dat het in elkaar draaien van een groene smoothie een lastige taak is, maar niets is minder waar!

Voedingswaarden van groene smoothies

Bladgroenten zitten vol met goede voedingsmiddelen. Ze zijn een goede bron van niet-zuivel calcium, magnesium en vitamine C. Zo goed als deze groene groentes zijn, zijn deze soms niet lekker om los rauw te eten maar wel in een groene smoothie!

Probeer bij de meeste smoothies zo’n 40% groene groentes te gebruiken en 60% fruit voor de lekkerste smaak.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze groene smoothie zijn:

  • 3 kiwi’s
  • 1 mango
  • 100 gram baby bladspinazie
  • 5 á 6 blaadjes munt
  • 6 ijsklontjes
  • 150 ml water

Bereiden

Giet het water in de blender samen met de ijsklontjes. Schil vervolgens de kiwi’s en de mango en gooi deze ook in de blender. Het hangt van je blender af hoe groot je de stukken moet snijden. Voeg tot slot de muntblaadjes en de spinazie toe. Blend je groene smoothie ongeveer 40 seconden tot dat je een romige groene smoothie hebt.

Veel plezier met het maken van deze groene smoothie!

 

Calorieën appel smoothie

 

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 230 Kcal
Calorieën 250ml 75 Kcal

 

 

 

 

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter