Boerenkool Smoothie: “The Kale Explorer”

We gaan iets totaal anders proberen, een boerenkool smoothie! Een stamppotje boerenkool is altijd lekker, maar je kan het ook in een smoothie gebruiken. Ik zelf had er niet veel vertrouwen in; boerenkool en fruit samen. Maar in deze fruit combinatie is de boerenkool smoothie toch erg lekker geworden!

Boerenkool Smoothie

Boerenkool is heel erg gezond, het is zelfs één van de gezondste groentes van onze planeet! Boerenkool wordt ook steeds populairder, dit komt omdat superfoods helemaal hip zijn. Boerenkool is één van deze superfoods, hier in Canada is het dan ook in bijna elke supermarkt te vinden. Deze super gezonde groente is erg geliefd in Nederland, want er worden veel verschillende gerechten mee gemaakt. Een paar voorbeelden; de vertrouwde Hollandse Boerenkool stamppot, boerenkoolsoep, boerenkool in een quiche en zelfs boerenkool als garnituur. Wij maken dus de boerenkool smoothie!

Boerenkool is gewoon gezond!

Boerenkool is dus erg gezond, dit komt omdat er veel vitamines in zitten. Je zal het niet snel zeggen, maar in boerenkool zitten meer vitamines dan in een sinaasappel. Boerenkool is ook nog eens een van de bekendste detox groentes.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze boerenkool smoothie:

  • 100 gr boerenkool
  • 1 groene appel
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • ½ ananas
  • 100ml water

Bereiden

Deze boerenkool smoothie hoef je niet per se ijskoud te drinken, als je hem toch kouder wilt drinken dan kan je er altijd nog een paar ijsklontjes aan toevoegen of de ananas bevriezen. Door de combinatie met fruit heb je een frisse en super gezonde boerenkool smoothie. De limoen, citroen en de groene appel zorgen voor de zure en ook frisse bite. Ik vind boerenkool een goed ingredient voor een smoothie omdat het erg gezond is en erg lekker. Dit is de perfecte smoothie voor in de middag bij een gezonde lunch!

Pers de citroen en limoen uit boven de blender en voeg het water toe. Schil vervolgens de appel, snij deze in stukjes en gooi deze ook in de blender. Snij ook de ananas in blokjes en voeg deze toe in je blender. Voeg tot slot ook de boerenkool toe aan je smoothie. Even blenden en genieten maar van je zelfgemaakte boerenkool smoothie!

Calorieën boerenkool smoothie

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 170 Kcal
Calorieën 250ml 55 Kcal
Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter