Veldsla Smoothie: The Liquid Salad

Laten we vandaag eens het roer compleet omgooien met een veldsla smoothie, say whaat…? Tot nu toe hebben wij vooral smoothies gemaakt met lekker vers fruit, vandaar dat het tijd werd voor een lekkere groente smoothie. Namelijk een frisse veldsla smoothie! Dit is compleet uit onze comfortzone, dus lees verder voor het recept van deze veldsla smoothie!

Veldsla Smoothie

Veldsla steekt erg hoog boven andere slasoorten en andere groene groenten uit in voedingswaarde. Genoeg reden om een lekkere veldsla smoothie te maken! Zo bevat veldsla tot wel vier keer zoveel calcium, 1,5 maal meer vitamine A en 7,5 keer meer vitamine K dan broccoli. Deze blad groente bevat ook tweemaal zoveel ijzer en driemaal zoveel riboflavine dan spinazie, terwijl spinazi geen vitamine E of carotenoïden bevat. Zo’n 85 gram veldsla bevat 17 procent van de dagelijkse dosis voor volwassenen aan vitamine E. Echter bevat veldsla minder vitamine C en foliumzuur dan zowel spinazie en broccoli.

Veldsla bevat ook meer eiwitten per portie dan spinazie. De veldsla zelf is 14 % eiwit en bevat alle essentiële aminozuren, dit betekent dat het een compleet eiwit is. Een gehakt kopje vol bevat 1,5 gram eiwit.

Net als de meeste andere bladgroenten, is veldsla laag in calorieën. Een kopje gehakte veldsla greens heeft slechts 25 calorieën. Als je doel is om te ontgiften/detoxen, moet je zeker veldsla in je groene smoothies gebruiken! Hiervan wordt gezegd dat ze bijvoorbeeld helpen je lever te reinigen.]

Succes met het maken van deze lekkere veldsla smoothie!

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze Veldsla Smoothie zijn:

  • 1 groene Granny Smith appel
  • 75 gram veldsla
  • Halve komkommer
  • Het sap van een hele citroen
  • 4 á 5 takjes verse peterselie
  • 250 ml water

 

Bereiden

Snij de komkommer en de appel in plakjes en gooi deze in de blender samen met het water. Pers de citroen en doe deze ook in de blender. Blend dit vast tot een lekker groen geheel en voeg tot slot de peterselie en de veldsla toe. Gebruik als garnering eventueel nog een blaadje veldsla.

Cijfer: 7/10

Calorieën 750ml: 125 kcal

Calorieën 250ml: 40 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter