Groene Smoothie: The Green Kiwinizer

Vandaag ben ik de dag begonnen met een heerlijke groene kiwi smoothie! Dit is eigenlijk een goede smoothie voor de beginnende groene smoothie drinker, omdat dit een lekkere zoete smoothie is. Een paar dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat sapjes even slecht zouden zijn als een blikje cola. Dit komt vaak omdat dit sappen zijn die door een slowjuicer zijn gehaald, waardoor er geen vezels meer overblijven in het sap. Een beter alternatief is dus een smoothie, waarbij je wel alle vezels kan opdrinken! Daarnaast kan je ook nog eens beter groene groente smoothies drinken dan smoothies met alleen maar fruit. Vandaar dat ik jullie vandaag blij wil maken met deze beginner groente smoothie.

Groene Smoothie Kiwi / Spinazie

Een kiwi bevat gemiddeld maar 24 calorieën en veel vitamine C, perfect dus om in een verse groene smoothie te stoppen dus!

Wist je dat kiwi’s ook vaak gegeten worden om bloedstolling tegen te gaan? Met het eten van 2 tot 3 kiwi’s per dag is aangetoond dat het bloedstolling verminderd met 18%! Veel mensen nemen aspirine om de bloedstolling te verminderen, maar deze hebben natuurlijk veel bijwerkingen in vergelijking met een stuk fruit. Kiwi bevat namelijk dezelfde anti-stolling stoffen als aspirine.

Verder zijn kiwi’s erg goed voor je huid doordat kiwi’s een goede bron zijn van vitamine E, een antioxidant die bekend staat om de veroudering van de huid tegen te gaan.

Hoe maak je nou deze heerlijke groene smoothie? Je leest het hieronder!

 

Bereiden

Voor twee volle glazen heb je het volgende nodig:

  • 1 á 2 kiwi’s
  • 100 gram bevroren aardbeien
  • 100 gram ananas (vers is het lekkerste)
  • 1/4 tot 1/2 citroen zonder schil
  • 250 ml water of om het nog zoeter te maken kokosnoot water
  • 75 gram spinazie

Gooi alles in je blender en mixen maar! Mocht je nou al een gevorderde groene smoothie drinker zijn, dan kan je altijd de spinazie omwisselen voor bijvoorbeeld boerenkool of een andere groene groente!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter