Aardbeien ijsje: Frozen PineBerry

Door
In IJsjes

Hitte, dus tijd voor een aardbeien ijsje! Ik stond vanochtend op en had het meteen warm, dus ben ik meteen in een koud bad gedoken! Het was vandaag 33 graden en dat betekent IJS! Zelf hou ik echt van ijsjes, waterijsjes, softijs, ga zo maar door. Het was vandaag zo warm dat we bedacht hadden om zelf ijsjes maken! Wij hadden nog heerlijke verse Hollandse aardbeien over en er stond nog een ananas op het aanrecht. Ook was er nog kokoswater over van onze laatste smoothie, dus wij hadden alle ingrediënten al in huis! Hup in de blender en vriezen maar! Volgende keer heb jij ook een heerlijk én gezond aardbeien ijsje!

Aardbeien ijsje

De lekkerste gezonde snoepjes vind ik toch echt de aardbeien, ze zijn lekker zoet en je kan er makkelijk aankomen! En de aller lekkerste aardbeien komen ook nog eens uit onze eigen grond, de Hollandse aardbeien. Aardbeien kan je ook met alles eten, los zijn ze natuurlijk al heerlijk, maar op een vers broodje of eierkoek zijn ze ook erg lekker!

Voordelen van aardbeien

Aardbeien zijn erg goed voor de huid, dat komt omdat er in aardbeien veel vitamine C zit. Door alle vitamines die in deze rode vrucht zitten, helpt dit ook om je weerstand op peil te houden. En net als de wortels, zijn aardbeien ook heel goed voor de ogen. De aardbei is de perfecte vrucht voor als je op dieet bent. Er zitten weinig calorieën in aardbeien, je krijgt er snel een vol gevoel van en er zitten fruitsuikers in waar je energie van krijgt. Dus een aardbeien ijsje kan dus geen kwaad!

Ingrediënten

De ingrediënten van dit heerlijke zomerse aardbeien ijsje zijn:

  • 300 gram verse aardbeien
  • 300 gram ananas
  • 250 ml kokoswater

 

Bereiden

Deze aardbeien ijsjes hebben wij als volgt gemaakt: als eerst hebben wij de aardbeien met het kokoswater gemixt zodat je later geen stukjes krijgt. Wij hebben voor kokoswater gekozen in plaats van gewoon water voor net wat meer smaak. Toen het al een lekker sapje was hebben wij de ananas er bij gegooid. Hierna hebben wij het mixje in de koelvormpjes gegoten en in de vriezer gelegd.

Cijfer: 8/10

 

Calorieën 10 ijsjes: 360 kcal

Calorieën 1 ijsje: 36 kcal

In 1 Magnum zitten 300 kcal, dus dit aardbeien ijsje is een goed alternatief! 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter