Smoothie Blog: The Red Hulk Smoothie voor weight gain!

Ik kom net terug uit de sportschool, waar ik mezelf compleet heb afgemat. Vandaar dat ik het wel tijd vond voor een lekkere traktatie voor na het sporten, namelijk een lekkere post-workout weight gain smoothie

Samen met veel andere jongemannen in Nederland, ben ik erg lang en heb ik niet een hele brede bouw. Daarnaast is het voor mij ook nog eens vrij lastig om aan wat extra gewicht te komen. In verband met het sporten vond ik het nodig om wat extra massa op te bouwen, vandaar dat ik zo’n 500 calorieën per dag meer probeer te eten dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2500 calorieën. Ik heb een tijdje geprobeerd aan te komen door weight gain shakes te nemen, maar deze kreeg ik maar lastig weg. Dat is ook de reden dat ik naar lekkere alternatieven ben gaan zoeken.

Kwark & Weight gain

Veel mensen om mij heen die ook veel met sport bezig waren zag ik kilo’s magere kwark naar binnen scheppen. Ik ben naar de supermarkt gegaan en een bak volle en een bak magere kwark gehaald. Na een hap geproefd te hebben kwam ik er al snel achter dat dit ook niet echt mijn ding was. Totdat ik zat te bedenken hoe ik de kwark die ik net had gekocht toch lekker kon maken. In een smoothie natuurlijk! Ik heb de kwark samen met verse sinaasappelsap, frambozen, blauwe bessen en een banaan in de blender gegooid en sinds dien is dit mijn ultieme post-workout smoothie!

Remy Hulk smoothie blog weight gain

Ingrediënten

De ingrediënten voor een ruime liter van deze heerlijke weight gain smoothie zijn:

  • 250ml sinasappelsap
  • 500 gram volle kwark
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram frambozen
  • 1 banaan

 

Bereiden

Ik heb gemerkt dat het handigste is om als eerste de kwark en de sinaasappelsap in de blender te mixen. Zodra dit een zachte mix is geworden kan je het fruit erbij gooien.

Veel succes met proberen! Wil je deze smoothie wat lichter maken, probeer het dan ook eens met magere kwark.

Cijfer: 8/10

Calorieën 1 liter: 1000 kcal

Calorieën 250ml: 250 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter