Banaan Smoothie: Banana Booster

Ik heb een heerlijk weekendje gefeest, dus tijd om bij te komen! Dat bijkomen doe ik met een heerlijke banaan smoothie! Ik heb in de fruitschaal gekeken en met het fruit wat ik zag heb ik een lekkere mix gemaakt, banaan, nectarine en kiwi. Deze vruchten passen goed bij elkaar, de smaak is heel goed en het zit borden vol vitamines!

Banaan Smoothie

Bananen worden veel gegeten als tussendoortje. Het is goed om tijdens  het sporten een banaan te eten omdat ze suikers bevatten en geven net weer die energie die je nodig hebt. Een banaan kan je lichaam snel opnemen, daarom wordt het ook vaak tijdens het sporten gegeten. Let maar eens op bij een tennis wedstrijd! Een banaan kan je ook op veel verschillende manieren eten, op een broodje, door de yoghurt of natuurlijk door een smoothie gooien!

Bananen zijn voor veel dingen goed, ze helpen bijvoorbeeld bij depressies, dit komt omdat het stofje tryptofaan in de banaan zit en dat zorgt voor een ontspannen gevoel. Ook is een banaan goed voor bloedarmoede en een te hoge bloeddruk. In een banaan zit ijzer, daardoor wordt de productie van hemoglobine in het bloed gestimuleerd.

En dan heb je altijd de vraag “waarom zijn bananen krom?” Nou ik heb het antwoord! Bananen zijn krom door de zwaartekracht. Bananen groeien aan een boom, dus de bananen hangen naar beneden, maar de bananen willen naar boven groeien.

Ingrediënten

De ingrediënten voor 750ml van deze bananen smoothie zijn:

  • 2 bananen
  • 2 nectarines
  • 1 kiwi
  • 300 ml sinaasappelsap

 

Bereiden

Omdat de banaan een erg sterke smaak heeft heb je er maar 2 nodig in je banaan smoothie. Je proeft de smaak van de banaan er meteen in. Ik gebruik de sinaasappelsap zodat het goed met elkaar bind en voor een extra lekkere smaak. Ik heb er een nectarine door heen gedaan voor een zoetere smaak en de kiwi maakt het lekker fris! Als het nou heel warm is, kan je natuurlijk ook een paar ijsklontjes in je banaan smoothie doen om hem wat kouder te maken.

Cijfer: 7/10

Calorieën 750ml: 500 kcal

Calorieën 250ml: 165 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter