Sinaasappel Smoothie: Strong Oranges

Ik kom weer net uit de sportschool en aangezien ik vanmorgen al een proteïneshake op had, wilde ik een ander drankje maken waar wat meer eiwitten in zitten. Helaas niet zoveel als in een proteïneshake, maar met ongeveer 10gram eiwitten kom je natuurlijk al goed in de buurt! Lees daarom snel verder voor het recept van deze sinaasappel smoothie!

Sinaasappel smoothie

Wie houdt er nou niet van een lekkere snack van sinaasappels? Zeker in deze tijd zijn bijna alle sinaasappels lekker zoet. Perfect dus voor een post-workout sinaasappel smoothie!

Een paar leuke feitjes over sinaasappels

 

  • Sinaasappels zijn de grootste citrusvruchten ter wereld.
  • Brazilië produceert het meeste aantal sinaasappels ter wereld.
  • Sinaasappel is de op twee na meest favoriete smaak ter wereld, de meest favoriete smaken zijn namelijk chocolade en vanille.

Sinaasappels zijn een tropisch tot subtropische vruchten, de vrij kleine groen bloeiende bomen groeien tot ongeveer 5 tot 8 meter hoog.

Sinaasappels zijn ofwel zoet of bitter. Maar de meeste van ons eten alleen de zoete sinaasappelsn over het algemeen ook het best verkrijgbaar. De meest populaire zoete rassen zijn Valencia, Navel, Perzische variatie en bloedsinaasappel.

Warm weer kan veroorzaken dat de oranje schil weer opnieuw groen wordt, maar ze zullen natuurlijk nog goed smaken!

Sinaasappelschillen bevatten veel olieën, de schil wordt daarom ook vaak gebruikt in gerechten. De binnenkant van de sinaasappel bestaat uit segmenten, gevuld met sap.

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze sinaasappel smoothie zijn:

  • 350ml magere yogurt
  • 3 sinaasappels
  • 5 a 6 ijsblokjes

Bereiden

Haal de schil van de sinaasappels af en snij de sinaasappels eventueel nog in vier grote stukken. Gooi de sinaasappel partjes samen met de yogurt en de ijsblokken in de blender. Blend tot je een lekkere dichte massa heb, waar geen losse stukjes meer in te zien zijn.

Succes met het maken van deze sinaasappel smoothie!

Calorieën sinaasappel smoothie

Cijfer 8/10
Calorieën 750ml 270 Kcal
Calorieën 250ml 90 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter