Pruimen Smoothie: Pretty Plums

Wat was het gister toch heerlijk weer hier in Nederland! Met een beetje geluk gaan we het de komende dagen nog droog houden, dus kunnen we lekker veel buiten sporten! Ik heb gelukkig nog een maandje vakantie, alhoewel… Ik ben ook alweer hard aan het trainen, en om goed te herstellen en de ochtend goed te beginnen maak ik vandaag een pruimen smoothie. Dit is de eerste keer dat wij pruimen gebruiken in een smoothie, hoe gaat dat uit pakken? Probeer het zelf met dit heerlijke pruimen smoothie recept!

Pruimen Smoothie

Tegenwoordig zijn superfoods en superfruits helemaal hot. De meest voorkomende superfruits zijn nou eenmaal ook een stukje duurder. Voorbeelden van die superfruits zijn: blauwe bessen, frambozen, Afrikaanse mango’s, gojibessen, noem ze maar op. Maar er is een alternatief! Pruimen zijn enorm gezond en een stukje goedkoper! Daarom maken wij de pruimen smoothie. Al die superfruits zijn zo populair omdat er antioxidanten inzitten, dat moet de kans op ziektes verkleinen. Dan zal ik je nog wat leuks vertellen, in pruimen zitten enorm veel antioxidanten! Meer dan in zwarte bessen. En in gedroogde pruimen zitten nog meer antioxidanten dan in; zwarte bessen, blauwe bessen, aardbeien én frambozen.

Pruimen zij lekker zoet van smaak, ze zijn prima te eten door de yoghurt of kwark. Een gezond en lekker tussendoortje! Waar pruimen nog meer om bekend staan, is dat ze helpen tegen dram verstoppingen. Dit komt omdat ze veel voedigsvezels bevatten.

Waar een pruimen smoothie allemaal wel niet goed voor is!

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze pruimen smoothie zijn:

  • 1/2 bakje Griekse/magere/volle yoghurt
  • 3 pruimen
  • 1 nectarine
  • 1 perzik
  • 1/2 bakje bosbessen

Bereiden

Door Griekse yoghurt te gebruiken vult de smoothie goed en krijg je niet zo snel een leeg gevoel. De pruimen snij je in stukjes, vervolgens laat je dat eerst mengen met de yoghurt. Ondertussen kan je alvast de nectarine en de perzik schoonmaken en het vruchtvlees in stukjes snijden, dit doe je bij de mix van pruimen en yoghurt. Als het warm is gebruik je bevroren bosbessen om er een lekkere koude pruimen smoothie van te maken. Je kan ze er ook normaal bij doen, dat is aan jou.

Alles in de blender en gaan met die banaan! (ohnee, pruimen!)

Calorieën pruimen smoothie

Cijfer 6/10
Calorieën 750ml 270 Kcal
Calorieën 250ml 90 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter