Avocado smoothie: Green Veggies

Weer een groene smoothie vandaag; de avocado smoothie. De laatste tijd zijn we steeds meer aan het experimenteren met groene smoothies. Juist omdat wij vooral van de fruit smoothies zijn, willen we ook juist andere smoothies proberen. Met groene smoothies zijn de ingrediënten altijd wat lastiger om te bedenken, wat pas wel en wat past niet bij elkaar. Ik denk dat het  vandaag weer prima is gelukt. Avocado als hoofd-ingrediënt, met kiwi en komkommer, lekkerder dan je denkt! Ik had er niet zo veel van verwacht toen ik deze ingrediënten bij elkaar had gezet, maar wat was de uitkomst lekker! Pak die blender maar alvast!

Avocado smoothie

Avocado’s worden veel gebruikt in sauzen, door de salade, in de soep of als een heerlijke guacamole, noem maar op. Veel mensen denken dat avocado’s veel vetten en calorieën bevatten, maar eigenlijk zijn ze heel gezond. In avocado’s zit inderdaad vet, maar dit zijn onverzadigde vetten die goed zijn voor het lichaam. Ook zitten avocado’s vol met vitamines en vezels. De vitamine B die in de avocado zit zorgt voor een goede stofwisseling en een gezonde huid. Er zit ook vitamine K in een avocado, dat is goed voor de groei van de botten. De laatste vitamine die in een avocado zit is vitamine E, dat helpt bij het voorkomen van retinopathie (dit is een ziekte aan het netvlies).

Ingrediënten

De ingrediënten van deze groene smoothie zijn:

  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 kiwi’s
  • 1 kopje water

Bereiden

De avocado kan je meteen schillen, als je de avocado in stukjes snijd is het verstandig om de pit in het bakje te doen tot dat je de avocado gaat gebruiken, hierdoor voorkom je dat de avocado bruin wordt. De komkommer schil je eerst even en snij je ook in stukjes. De kiwi’s mogen ook geschild worden en daarna in stukjes, hierdoor kan het allemaal wat makkelijker mixen. De avocado doe je samen met het water in de blender. Als dit goed vloeibaar is kan de rest erbij. Even goed mixen en je smoothie is alweer klaar. Zo snel kan je een super gezonde avocado in elkaar flansen. Zeker de moeite waard om een keer te maken, wij zouden het leuk vinden als je je mening laat weten! En misschien een fotootje op stuurt van jouw avocado smoothie! Wij zijn er benieuwd!

Veel plezier met het maken van deze avocado smoothie!

 

Calorieën avocado smoothie

Cijfer 6/10
Calorieën 750ml 300 Kcal
Calorieën 250ml 100 Kcal
Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter