Sinaasappel Smoothie: Green Sweetness

Vandaag hadden wij zin om een groene smoothie te maken, maar dan wel gevuld met fruit en een met een zoete smaak. Wij vonden kiwi en sinaasappel goed bij elkaar passen. Dit hebben wij samen gemixt en er kwam een heerlijke sinaasappel smoothie uit. Deze sinaasappel smoothie is lekker fris en heeft een mix van zuur en zoet. Het is het perfecte drankje als je dorst hebt.

Sinaasappels bevatten veel vitamines en hebben veel stoffen die goed zijn voor je lichaam. Als de citrusvrucht rijp is heeft het een oranje kleur, in sommige landen wordt de vrucht naar de kleur genoemd, bijvoorbeeld in het Engels: Orange. 

Sinaasappel Smoothie

Sinaasappels komen uit Spanje en groeien aan een sinaasappelboom, het is een citrusvrucht. Sinaasappels kan je in drie soorten onderscheiden, je kan ze onderscheiden door de grootte en de smaak. De soorten zijn: zure perssinaasappelen, bloedsinaasappelen en zoete handsinaasappelen.

Sinaasappelen bevatten heel veel vitamine C, als je elke dag minimaal één sinaasappel eet krijg je 67% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van vitamine C binnen.

Sinaasappelen hebben anti-oxidanten, dit helpt om zuurstof door het lichaam te transporteren. Ook zorgt het tegen huidveroudering. Deze citrusvrucht bevat ook andere stoffen die zorgen dat de kans op kankersoorten wordt verkleint.

Alleen maar voordelen dus van deze sinaasappel smoothie!

Ingrediënten

De ingrediënten voor de Green Sweetness Smoothie zijn:

  • 5 kiwi’s
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml water

Bereiden

Omdat wij van koude sinaasappel smoothies houden hebben wij de kiwi in stukjes gesneden en dit een half uurtje in de vriezer gelegd. Ondertussen is de sinaasappel in stukjes gesneden en in de blender gedaan, na een half uur hebben we de kiwi erbij gegooid. Wij vonden de smoothie zelf een beetje te dik, daarom hebben wij er 100ml water bij gedaan. Als garnering hebben wij voor een stukje kiwi én een stukje sinaasappel gekozen omdat  het er leuk uit zag en je ziet meteen wat er in de smoothie zit! In deze sinaasappel smoothie zitten niet zo veel ingrediënten, dat heb je ook niet altijd nodig om er een lekkere smaak aan te geven!

Cijfer: 8/10

Calorieën 750ml: 200 kcal

Calorieën 250ml: 70 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter