Appel Smoothie: Fresh & Sour

Vandaag toch maar weer een licht groene smoothie. Een lekkere frisse appel smoothie! Verder zit er nog twee kiwi’s en een limoen in deze appel smoothie. Ik heb gemerkt dat dit een erg verfrissende smoothie is voor na het sporten! Een echte vitamine boost!

Groene appels bieden een enorm scala van gezondheid en schoonheid voordelen, vooral in vergelijking met rode appels. Er zijn verschillende soorten appels, de zoete rode komen het meeste voor. Groene appels, daarentegen woorden veel minder gegeten, maar zijn wel enorm lekker om in een appel smoothie of salade te verwerken. Deze zijn over het algemeen vaak zoet en zuur.

Appel Smoothie

Zoals vermeld zijn er verschillende voordelen van het eten van groene appels. Hieronder zijn slechts een paar belangrijke voordelen van groene appels op een rijtje gezet:

  1. Hoog gehalte van voedingsvezels: Het eerste en belangrijkste voordeel van de groene appel is het gehalte aan voedingsvezels die helpt bij de regulatie van de stoelgang en daardoor helpt bij het algehele spijsvertering.
  2. Lagere cholesterol: Zoals eerder vermeld, een van de grootste groene appel voordelen is het hoge vezelgehalte. Dit kan helpen om cholesterol dat reeds aanwezig in het lichaam te verminderen.
  3. Vermindering van lever en spijsverteringskanaal problemen: Groene appels helpen ook leverproblemen te verminderen en kunnen helpen voorkomen dat er in het spijsverteringskanaal problemen ontstaan.
  4. Antioxidanten: Groene appels bevatten zowel flavonoïden en polyfenolen – alle vormen van antioxidanten. Hierdoor kunnen ze verschillende vormen van kanker en DNA-schade te voorkomen.
  5. Energie! : Groene appels zijn echte energie-gevers. Ze bevatten bijvoorbeeld koolhydraten, deze zijn vooral goed voor mensen die veel sporten of een hectische leven leiden.

Weer veel voordelen dus van deze frisse Appel smoothie!

Ingrediënten

De ingrediënten voor de Appel Smoothie Fresh & Sour zijn:

  • 2 Groene appels (wij gebruiken Granny Smith appels)
  • 2 Kiwi’s
  • 1 Limoen
  • 100 ml water
  • 5 IJsklontjes

Bereiden

Ook voor deze smoothie hebben wij de kiwi’s weer even in de vriezer gelegd. Vervolgens hebben we de klokhuizen uit de appels gehaald en deze in blokjes gesneden. Gooi de appels, kiwi’s, water en ijsklontjes in de blender en pers de limoen boven de blender uit. Even blenden en je heb een heerlijke appel smoothie! Eventueel kan je als garnering nog een lekker schijfje limoen gebruiken.

Cijfer: 7/10

Calorieën 750ml: 170 kcal

Calorieën 250ml: 55 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter