Perzik ijsthee: Peachy Fresh Tea

Door
In Thee

Bijna alles wat je eet of drinkt bevat wel een beetje suiker, al denk je dat je nog zo gezond bezig bent met een “ice tea green”. Daarom hebben wij een lekker suikervrij perzik ijsthee recept voor jou! Deze ijsthee is nog lekkerder dan uit een pak, want je gebruikt verse ingrediënten. Met deze perzik ijsthee in je Bottl kan jij de dag weer aan.

Perzik ijsthee met nectarines

Ja perziken en nectarines lijken best wel op elkaar. Toch zijn er een aantal verschillen tussen deze twee lekkere sappige stukken fruit. Het eerste verschil is de schil, perziken hebben kleine haartjes op de schil zitten, nectarines hebben dat niet, die zijn strak en glad.

Zijn perziken en nectarines echt verschillende soorten fruit? Een nectarine is eigenlijk een variant van een perzik. Het kan voorkomen dat er aan een perzikboom zomaar een tak vol nectarines groeien. Perziken zijn het lekkerst te eten zonder schil, dit komt omdat de schil harig is. Als perziken goed rijp zijn, kan je de schil er zo af halen. Is je perzik nog niet rijp, maar je wilt hem toch graag eten. Leg de perzik dan 30 seconde in heet water en vervolgens in koud water om af te koelen. Hierdoor kan je het velletje er ook zo afhalen. Nectarines zijn goed te eten met schil. Nog iets leuks, in de schil zitten de meeste vitamines, dus laat die schil er maar op zitten.

Ingrediënten (voor 4 liter perzik ijsthee)

  • 8 perziken
  • 4 nectarines
  • 2 citroenen
  • 3,5 liter water
  • 10 zakjes groene thee

Zo veel heb je dus niet nodig voor een perzik ijsthee. We maken meteen 4 liter, zodat je een lekkere voorraad hebt. Dan kan je de komende weken weer even door met een suikervrij drankje.

Bereiden

Je begint met de thee, je laat het water koken en laat vervolgens de theezakjes in het water trekken. Als de thee aan het trekken is, kan je alvast het fruit snijden. De perziken en nectarines snij je in kleine stukjes, hierdoor kan je makkelijker het sap eruit persen. Om het makkelijker voor jezelf te maken, kan je een grotere zeef gebruiken, dit scheelt veel tijd. Als je al het fruit sap hebt, voeg je dit bij de thee. Je perzik ijsthee is nu eigenlijk al klaar. Ik hou persoonlijk van een wat frissere smaak, daarom snij ik 2 citroenen in plakjes en laat dit in de ijsthee trekken. Je krijgt nu een lekkere frisse suikervrije perzik ijsthee.

Het is niet moeilijk om dit frisse hippe drankje te maken, en het is hartstikke leuk. Natuurlijk kan je ook variëren met fruit. Maar ik vond zelf de combinatie perzik en nectarine erg lekker. Je kan de nectarine ook weg laten.

 

Ik zou zeggen, probeer het ook!!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter