Pineapple Summer: Smoothie met aardbei en ananas

Ananas, wie houdt er niet van. Ananas is een fruitsoort dat in Nederland vaak in de zomer gegeten wordt. Dit eenvoudige smoothie recept smaakt geweldig en is makkelijk te maken! Het is een goed vullende snack voor volwassenen en kinderen.

Ben je op zoek naar manieren om meer fruit te eten binnen je dieet? Of wil je de dag juist met veel positieve energie beginnen? Als je JA antwoordde op een van deze vragen, moet je deze Aardbei Ananas Smoothie proberen! Elke ochtend 5 minuten in de keuken, geeft je al een goed gevoel en zorgt ervoor dat je klaar bent om de dag positief te beginnen.

Smoothies zijn voor velen al een vast onderdeel in hun dieet. Het lekkerste is natuurlijk dat je alles in de blender kan gooien wat je lekker vindt. Deze aardbei ananas smoothie staat zeker hoog in het lijstje van onze favorieten. Deze aardbei ananas smoothie is ook lekker om een keer met amandelmelk te maken in plaats van water.

Ananas

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, komt de ananas, die bekend kwam te staan  vanwege hun gelijkenis met dennenappels, niet van oorsprong uit Hawaii. Christopher Columbus bracht ananassen terug naar Europa van een van zijn expedities naar Zuid-Amerika. De ananas werd bekend als een extravagant en exotisch soort fruit, geserveerd voor de meest luxueuze feesten.

Vandaag de dag kan ananas gewoon worden gevonden in een supermarkt. In Midden- en Zuid-Amerika, is ananas niet alleen gewaardeerd om zijn zoete smaak, maar het is ook eeuwenlang gebruikt om spijsverteringsproblemen en ontstekingen te behandelen.

Voordelen van ananas

Het consumeren van groenten en fruit van alle soorten is al lang in verband gebracht met een verlaagd risico van veel lifestyle-gerelateerde aandoeningen. Veel studies hebben bewezen dat het verhogen van de consumptie van plantaardige voedingsmiddelen zoals ananas ervoor zorgt dat het risico op obesitas en totale sterfte verminderd. Ook heeft ananas op diabetes, hart-en vaatziekten, energieniveau en totale gewicht een positief effect.

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze heerlijke smoothie zijn:

  • 300 gram ananas
  • 200 gram aardbeien
  • 8 ijsklontjes
  • 400ml water

Mocht je nou een hele zure ananas hebben, dan kan je altijd ook nog een beetje honing toevoegen of meer aardbeien!

Bereiden

Doe alle ingrediënten in de blender en mix op hoge snelheid tot de smoothie de gewenste dikte heeft. Het kan nodig zijn om de hoeveelheid water / ijsblokjes die je toevoegt aan te passen. Omdat wij al ingevroren aardbeien hebben gebruikt, moesten wij meer water gebruiken.

Cijfer: 8/10

Calorieën 250ml: 85kcal

Calorieen 750ml: 250kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter