Tropical Kiwi Smoothie: Een frisse fruit mix

De Tropical Kiwi Smoothie! Onze tweede smoothie voor Smoothie Blog bestaat uit veel verschillende soorten fruit en heeft natuurlijk het een lekkere smaak. De basis voor deze smoothie zijn lekkere groene kiwi’s. Deze zijn heel goed voor je lichaam, daarom hebben wij ook voor deze vrucht gekozen in de smoothie.

Kiwi’s

Een kiwi kan je ook wel een Chinese Kruisbes noemen. Deze vrucht komt van een klimplant. In het Westen wordt de kiwi als exotische vrucht gezien. De kiwi is erg voedzaam en er zit meer vitamine C in dan veel andere fruitsoorten. Verder bevat het koolhydraten, eiwitten en heel weinig vet. Een kiwi bevat maar 27 calorieën! Eet de kiwi niet met melkproducten, de eiwitten worden dan afgebroken, hierdoor ontstaat een bittere smaak.

Wij hebben voor de kiwi in deze smoothie gekozen omdat wij zelf erg van kiwi’s houden, het geeft een lekkere smaak, helemaal in combinatie met de andere ingrediënten.

Voordelen van de Tropical Kiwi Smoothie

Het is altijd goed om fruit te eten, dat weet iedereen. Door fruit als tussendoortje te eten kan je verstoppingen voorkomen, voorkom je een ijzer te kort, verbeterd je zicht en zo kunnen wij nog een aantal punten noemen.

Maar waar is de kiwi nou goed voor? De kiwi bevat heel veel vitamine C, namelijk al 166% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook zit er een stofje in genaamd chlorofyl, dit stofje voorkomt leverkanker. Daarnaast is de kans op prostaat- en longkanker kleiner. Verder zijn kiwi’s ook goed voor de hersenen. Kortom, kiwi’s zijn dus goed voor het lichaam. Veel sporters drinken dan ook een kiwi smoothie als pre-workout drankje. Uit een onderzoek bleek dat sporters die een sportdrank met kiwi dronken meer uithoudingsvermogen hadden en ook bleef kun glucosegehalte beter op peil.

Ingrediënten

De ingrediënten van de Tropical Kiwi Smoothie:

Voor ongeveer 750ml van deze lekkere smoothie.

  • 6 ijsklontjes
  • 1 limoen
  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan
  • 1 nectarine
  • 250 ml water

Bereiden

Wij hebben dit keer voor ijsklontjes gekozen in plaats van het fruit in te vriezen, dit is makkelijker en scheelt je weer tijd! De smoothie is door de ijsklontjes dus weer lekker koud, als je hier niet van houdt kan je ook wat meer water bij de smoothie voegen. Als garnering hebben wij voor een schijfje limoen gekozen, wij vonden dit goed bij de kleur van de smoothie passen en het zit ook in de smoothie!

Cijfer: 7/10 

Calorieën 250ml: 75kcal

Calorieën 750ml: 230kcal

Wat vond jij van deze smoothie? Wij vinden het altijd leuk om jullie reacties te lezen!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter