Munt smoothie: The Fresh Mango

Ondanks dat het nog zomer is, wordt het steeds een beetje kouder. Om lekker warm te blijven zet ik dan vaak lekker een kopje munt thee. Heerlijk die munt, het geeft net dat lekkere smaakje en het is ook nog eens gezond!

Munt is niet alleen lekker in de thee, maar het is ook een super ingrediënt voor in smoothies! Hierdoor wordt je smoothie net iets frisser dan normaal. Goed om een keer te proberen!

Munt Smoothie

Zo als je al eerder las, is munt erg lekker in de thee. Maar je kan er ook nog wat extra honing aan toe voegen om het net wat zoeter te maken, maar persoonlijk vind ik het zonder honing al lekker genoeg! Ik maak zelf heel vaak detox water met munt en citroen, zo maak je je water ook net wat lekkerder en frisser!

Vroeger was munt al erg populair. Omdat het erg gezond is had iedereen in de Middeleeuwen met een kruidentuin altijd een bosje munt groeien. Munt ruik je meteen, het heeft een sterke geur. Alleen al de geur heeft een antibacteriële werking. Ook heeft munt een geneeskracht, bijvoorbeeld voor het stillen van darmkrampen. Verder werd in die tijd al munt gebruikt om menthol van te maken. Menthol helpt namelijk goed tegen hoofdpijn.

Eigenlijk is het gewoon een soort wonder middel! Je kan het overal voor gebruiken! Munt helpt ook goed tegen misselijkheid door er alleen maar aan te ruiken, dit werkt ook voor sommige vormen van hoofdpijn. Mensen die lang reizen hebben daarom vaak mintolie mee.

 

Ingrediënten

 

  • De blaadjes van 2 takjes munt
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 50 gr. spinazie
  • 1oo ml kokoswater

 

Bereiden

 

Je begint met al het fruit in stukjes te snijden. Om het een goed geheel te laten worden doe je als eerst het kokoswater met de spinazie in de blender. Als dit goed vloeibaar is geworden kan de rest van het fruit erbij, de munt mag er ook bij. Dit laat je goed met elkaar mixen, tot dat er geen stukjes meer in zitten. Als je denkt dat het klaar is, schenk je het in een mooi glas. Als je wat over houd zet je dat even apart in de koolkast voor de volgende dag, die hoef je dan alleen nog maar goed door te roeren!

Ga lekker genieten van je verse frisse groene smoothie!

Calorieën van de munt smoothie:

 

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 250 Kcal
Calorieën 250ml 63 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter