Perzik Smoothie: “Peach Perfect”

Vroeger vond ik perziken niet heel lekker, maar tegenwoordig eet ik ze steeds vaker, en wat zijn ze heerlijk. Perziken kan je zo afhappen, dus een prima tussendoortje. Ook hebben perziken een lekkere zoete smaak, dus een goede vrucht voor door de perzik smoothie.

Perzik smoothie

Perziken en nectarines lijken erg op elkaar, maar toch is de smaak wel anders. Ook heeft een perzik een andere schil, er zitten namelijk kleine haartjes op. Een perzik is erg sappig. Perziken kan je door verschillende gerechten doen, zoals; yoghurt met muesli als ontbijt, door de sla als dressing of je kan er een perzik smoothie van maken!

In een perzik zit kalium en vezels, dit is goed voor het afscheiden van afval stoffen, dit gebeurd door de nieren. Omdat perziken deze functie hebben wordt een perzik ook wel gezien als detox-fruit.

Perziken kan je op alle momenten van de dag eten, het is een goede vrucht voor door een fruit salade, of om gewoon los te eten. Perziken zijn lekker door de yoghurt, maar ook prima in een toetje. Genoeg om uit te proberen, bedenk iets origineels en laat het ons weten!

Ingrediënten

De ingrediënten van deze perzik smoothie zijn:

  • 5 perziken
  • 1 banaan
  • 1 limoen
  • 100 ml yoghurt

Bereiden

In een perzik zit een grote pit, de schil is ook niet super lekker om door de smoothie te doen. Dus als eerst haal je de schil eraf en snij je de perzik in stukjes en verwijder je de pit. Als je dit met alle 5 de perziken hebt gedaan, doe je de yoghurt erbij. Dit ga je eerst door elkaar mixen. Omdat dit dan al een soort perzik smoothie is, wordt de banaan goed opgenomen. Doe tot slot het limoensap en de banaan erbij en mixen maar! Het hoeft niet moeilijk te zijn om een lekkere perzik smoothie te maken.

Veel plezier met het maken van deze perzik smoothie!

 

Calorieën perzik smoothie

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 450 Kcal
Calorieën 250ml 150 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter