Druiven smoothie: “The Bear Claw” 

Weer een dag verder, nog een weekje in Canada en dan gaan wij ook weer naar huis. Hier hebben ze enorm veel soorten fruit in de supermarkten, veel meer dan in Nederland. Wij waren vooral onder de indruk van de hele grote zakken met blauwe en witte pitloze druiven. Wij vonden het daarom leuk om een druiven smoothie te maken!

Druiven smoothie

Druiven vind ik persoonlijk erg lekker, je kan het gewoon eten als kleine snoepjes! Druiven zijn goed voor het lichaam, ze geven je energie en druiven maken je lichaam schoon. Een goede reden dus om een druiven smoothie te maken.

In een kilo druiven zitten ongeveer 700 calorieën, dit zijn vooral suikers. Verder zitten er in druiven ook ijzer, kalium, vitamine A, B en C.

Als je last hebt van constipatie, kunnen druiven een goede oplossing zijn. Als aan het eind van de middag en na het avond eten een trosje druiven eet ben je zo van je problemen af. Dit komt omdat er cellulosevezels in de schil zitten.

In de schil van een druif zitten een paar stofjes genaamd; fosfor en silicium, deze stofjes voeden je zenuwstelsel. Ook zijn druiven goed tegen huidveroudering en beschermen ze je tegen hart- en bloedvaten. Ondanks de hoeveelheid energie die druiven je geven door de suikers, is het toch een hele gezonde vrucht en past goed in een gezonde voeding.

Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan, waaruit is gebleken dat mensen die regelmatig een portie druiven eten sneller lichaamsvet verbranden. Dus druiven passen perfect in een gezond dieet.

Ingrediënten

Voor de druiven smoothie heb je wel wat meer ingrediënten nodig, maar dat maakt het wel extra lekker! De ingrediënten die je nodig hebt voor de druiven smoothie zijn:

  • 300 gram druiven
  • 1 groene appel
  • ½ citroen
  • 3 kiwi’s
  • 150 ml water

Bereiden

Het is voor het eerst dat wij een smoothie hebben gemaakt met druiven als hoofd ingrediënt. Maar dit heeft goed uitgepakt! Door de verschillende ingrediënten zoals de kiwi en de appel krijgt het een lekkere smaak.

Dus succes met het maken van de druiven smoothie!!

Calorieën druiven smoothie

Cijfer 8/10
Calorieën 750ml 360 Kcal
Calorieën 250ml 120 Kcal
Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter