Kersen Smoothie: “Cherry on top”

Kersen zijn heerlijk, wij houden er zelf enorm van. Kersen zijn in zakjes en in bakjes verkrijgbaar, en je kan ze meteen opeten! Hier in Canada hebben we een zak kersen gekocht en door de nieuwe smoothie gedaan, banaantje aan toegevoegd en wat yoghurt. Een prima smoothie voor bij het ontbijt. Door de yoghurt en de banaan vult het goed, dus hoef je bijvoorbeeld minder brood te eten. Goed voor een gezonde leefstijl.

Kersen smoothie

Kersen zijn lekkere zoete vruchtjes. Kersen kunnen een goede functie hebben op het genezen van hart- en vaatziekten. Ook hebben kersen veel functies, zo bevatten kersen veel mineralen en vitamines. Dus kersen zijn goed en gezond voor het lichaam.

5 weetjes over kersen

  1. In kersen zitten suikers, de suikers die in kersen zitten kan het lichaam snel opnemen, hierdoor krijgt je lichaam snel energie.
  2. Kersen bevatten 0,1% vet, dus waarom nog een zak chips pakken als je ook gezond kan snoepen?
  3. Kersen bevatten niet alleen goede suikers, maar ook vezels. Vezels zijn goed voor de nieren, dus weer een goede reden om kersen te eten.
  4. Voor een betere sportprestatie, moet je kersen eten! Dit komt door de suikers die in de kersen zitten. Weg met die mars en kom maar op met dat handje kersen!
  5. Kersen bevatten dus suikers, vezels, maar ook nog mineralen en vitamines! Deze voedingsstoffen zijn goed tegen ontstekingen, de klachten bij reuma en hartziekten verminderen.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze lekkere kersen smoothie zijn:

  • 300 gram kersen
  • 1 banaan
  • 250 ml (magere) yoghurt

Bereiden

Om te beginnen moet je de steeltjes en de pitjes uit de kersen halen. Om de pitten uit de kers te halen heb je een speciaal apparaatje. De banaan geeft een lekkere smaak aan de kersen smoothie, omdat de banaan een sterke smaak heeft, heb je er maar één nodig. Gooi de ontpitte kersen samen met de banaan en de yogurt in de blender en mixen maar!

 

Calorieën kersen smoothie

Cijfer 8/10
Calorieën 750ml 330 Kcal
Calorieën 250ml 110 Kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter