Ontbijt smoothie met bramen en kwark

Zin om de dag eens anders te beginnen dan normaal? Probeer dan een keer een lekkere smoothie met verse bramen! Het bramen seizoen is bijna voorbij, dus check nog snel even of er bij jou in de buurt bramenstruiken zijn die nog niet helemaal leeg geplukt zijn.

Waarom de dag beginnen met een ontbijt smoothie?

Veel mensen beginnen de dag al met kwark en muesli en fruit, maar waarom blend je dit niet lekker tot een verse ontbijt smoothie. Door hier een verse smoothie van te maken kan je hem gemakkelijk meenemen onderweg. Wil je hem op een stijlvolle manier meenemen? Kijk dan even op de shop pagina van Pure and Liquid om de Bottl te kopen!

Voordelen van bramen

Bramen zijn vooral erg lekker en zoet, maar daarnaast zijn er nog super veel gezondheidsvoordelen door het eten van bramen. Zo zijn bramen echte boosters voor je immuunsysteem, door het hoge gehalte vitaminen en mineralen. Zo zitten er in bramen een heel palet aan vitaminen, zoals vitamine A, vitamine B1, B2, B3, B6, vitamine C, vitamine E, vitamine K en daarnaast nog calcium, ijzer en magnesium.

Top dus om je dag te beginnen met een verse ontbijt smoothie van bramen.

Ingrediënten

De ingrediënten die je nodig heb voor deze overheerlijke ontbijt smoothie zijn:

  • 200 gram bramen (zelf geplukt)
  • 300 ml kwark
  • 50 gram muesli of haver
  • 100 ml kokoswater

Bereiden

Dit recept is heel makkelijk te bereiden, door alles simpelweg in de blender te gooien en dit te mixen. Maar dit recept is ook heel veelzijdig, zo kan je de bramen ook gemakkelijk vervangen door aardbeien, bananen of mango.

Ga zelf aan de slag met deze smoothie en maak zelf de lekkerste variaties! Je mag natuurlijk ook altijd je foto inzenden, dit vinden wij super leuk om te bekijken. Wie weet posten wij hem wel op onze instagram!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter