Limoen smoothie: The Perfect (pre)Lunch Smoothie

Zo, ik ben weer terug van school. Ik heb nog niet geluncht, dus ik ga een lekkere lunch smoothie maken, namelijk de limoen smoothie! Deze smoothie vult goed omdat ik hiervoor yoghurt gebruik. Limoen is erg lekker, ik gebruik het zelf vaak als ingrediënt door mijn smoothies. Ook is het super voor detox-water of natuurlijk in je ijskoude Desperado. Kort om, een limoen is voor heel veel dingen erg handig.

Limoen smoothie

Een limoen is een citrus vrucht, net als een citroen en een sinaasappel. Een citroen en limoen lijken wel op elkaar. Maar de verschillen zijn er ook zeker. Een limoen is ten eerste groen en kleiner, de schil is dunner en gladder. Verder is het vruchtvlees sappiger, geuriger en aromatischer dan van een citroen. Hierdoor worden limoenen vaak voor gerechten en dranken gebruikt. Denk maar is aan die lekkere cocktails!

Hoe zoek je nou de perfecte limoen uit? Ze lijken allemaal zo erg op elkaar, maar een goede citroen is stevig en zwaar vergeleken met de grootte. Als je deze vindt, heb je de perfecte limoen! De smaak van de limoen blijft het beste als je ze bewaard op kamer temperatuur. Als je ze in de koelkast bewaart blijven ze maar 2 weken goed.

 

Ingrediënten

De ingrediënten van deze limoen smoothie zijn:

  • 3 limoenen
  • 0.25 L yoghurt (magere)
  • 1 el honing
  • 1 kopje koud water
  • 1 handje vol ijsblokjes

 

Bereiden

Voor deze lekkere limoen smoothie hebben je 3 limoenen nodig. Die kan je voor het gemak in halven snijden. Als je een pers hebt is het erg handig om die te gebruiken. Je perst alle limoenen zodat je dat door de smoothie kan doen. Als je geen pers hebt, moet je ze met je handen goed uitknijpen. Verder gebruiken wij magere yoghurt om het gezond te houden, je mag ook zelf kiezen om hier volle yoghurt, Griekse yoghurt of kwark voor te gebruiken. De honing is om de limoen smoothie wat zoeter te maken, je kan hier ook zoetstof voor gebruiken maar honig is een veel natuurlijker ingredient. Bij deze smoothie kan je alle ingrediënten tegelijk in de blender doen, hierdoor mixen de smaken meteen goed door elkaar en heb je een goed resultaat. Omdat we yoghurt gebruiken kan je dit prima drinken als ontbijt of lunch, erg lekker én gezond!

Gebruik een lekker fris blaadje mint als garnituur op deze frisse smoothie! Veel plezier met het maken van deze limoen smoothie!

 

Calorieën limoen smoothie

Cijfer 6/10
Calorieën 750ml 180 Kcal
Calorieën 250ml 60 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter