Meloen smoothie: Melon experience

Het is zomer, en dan krijgen we ‘code rood’… Dat hoort helemaal niet bij de zomer, al die regen en harde wind. Maar gelukkig kan je het zonnetje ook zelf in huis halen door de blender te voor schijn te halen en lekkere fruit smoothies te maken, zoals deze meloen smoothie! Doe je ogen dicht, denk het zonnetje erbij en geniet er van! Dan wordt het van zelf zomer. Toch geven we de hoop niet op, misschien komt het zon nog door volgende week…

Meloen smoothie

Meloenen, wat zijn die toch lekker. Maar wat is nou een echte goeie rijpe meloen?Je kan het niet aan de schil zien. Bij een galia meloen kan je het ruiken, ruikt de meloen lekker zoet dan is hij goed, ruik je nog niks, dan moet je nog even geduld hebben.

Je hebt verschillende meloenen, maar wij zullen de galia meloen als ingrediënt gebruiken voor de meloen smoothie. Een galia meloen bestaat eigenlijk uit twee meloenen samen, namelijk een cantaloupemeloen en een suikermeloen. Galia meloenen zijn groen van binnen, en het vruchtvlees is wat zoeter. Deze meloenen groeien in verschillende landen zoals; Amerika, Brazilië, Costa Rica, Spanje, enzovoort.

Een meloen bevat vooral veel water, alleen bestaat de galia niet uit zoveel water als een watermeloen. Omdat de galia meloen dus vooral bestaat uit water, krijg je er niet veel energie van. Wat de galia meloen wel bevat is vitamine A, B en C. Ook bevat de galia meloen verschillende vezels en mineralen.

Een lekker fris ingrediënt voor een meloen smoothie dus!

Ingrediënten

De ingrediënten van deze meloen smoothie zijn:

  • 1/2 galia meloen
  • 3 kiwi’s
  • 2 sinaasappels
  • 150 ml water

Bereiden

Voor we de meloen smoothie in elkaar gaan mixen, moeten we eerst het fruit schillen. De galia meloen snij je in stukjes, het vruchtvlees kan je makkelijk verwijderen door een eetlepel te gebruiken. De kiwi’s en de sinaasappels snij je ook in stukjes. Nu kunnen we gaan mixen. Het is handig om de meloen met kleine hoeveelheden er steeds bij te mixen, hierdoor weet je zeker dat het allemaal goed gemixt wordt. De kiwi en de sinaasappel kan je meteen toevoegen. Het water zorgt voor een vloeibaar geheel.

Calorieën meloen smoothie

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 300 Kcal
Calorieën 250ml 100 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter