Mango Yoghurt Smoothie

Klaar voor een lekker nieuw smoothie recept. Wat dacht je van een mango yoghurt smoothie? Lekker bij het ontbijt of juist bij de lunch! Mango’s worden ook wel de koning van het fruit genoemd, omdat het een enorm populaire fruit soort is met een unieke smaak, geur en veel gezondheidsvoordelen.

Waarom een mango yoghurt smoothie?

Veel mensen vinden het fijn om ‘s morgens licht te ontbijten met bijvoorbeeld een lekker bakje magere yoghurt of kwark. Los is dit vaak niet zo lekker, dus kan je dit lekkerder maken door er fruit doorheen te doen. Maar nog lekkerder maak je dit natuurlijk door hier een lekkere smoothie van te maken!

Een voordeel van magere yoghurt is dat er veel proteïnen in zitten. Per 200ml yoghurt zit gemiddeld 9 gram proteïnen. Dit hangt natuurlijk wel af van het merk yoghurt dat je koopt. Door verschillende soorten noten, zaden of oats toe te voegen aan je yoghurt smoothie kan je dit zelfs verhogen tot wel 15 gram proteïnen. Dus de mango yoghurt smoothie is een goede vervanger voor de dagelijkse proteïne shake!

Naast mango kan je natuurlijk ook andere soorten fruit toe voegen aan je yoghurt smoothie. Denk aan verse Hollandse aardbeien of frambozen.

Leuke mango feiten

Wist je dat eerste mango’s al 5000 jaar geleden in India groeide? Ook kan een mango boom tot wel 30 meter hoog groeien. En de lengende van Buddha verteld dat Buddha zelf vroeger altijd al mediteerde in de koele schaduw van een mango boom.

 

Ingrediënten

  • Een snufje kaneel
  • 200ml magere yoghurt
  • 200 gram mango (vers of ingevroren)
  • Een eetlepel honing
  • Het sap van een halve limoen

 

Bereiden

Gooi alle ingrediënten in de blender en mix tot je een mooie vloeibare oranje massa heb. Om deze mango yoghurt smoothie te garneren kan je altijd een blaadje munt toevoegen.

Veel succes met het maken van deze heerlijke mango yoghurt smoothie!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter