Kamillethee: lees hier de leukste feiten

Door
In Thee

Vandaag een blog over kamillethee! Hier is een lekker theetje die je ‘s avonds voordat je gaat slapen kan nuttigen. Kamillethee is een heerlijke kruidenthee zonder cafeïne en wordt wereldwijd door veel mensen gedronken.

Waarom kamillethee

Kamillethee is zeker aan te raden bij lichamelijke klachten als buikkrampen en lichte ontstekingen in de mond. Het werkt namelijk licht ontsmettend waardoor het herstel van de lichte ontsteking in de mond en de buikkrampen bevorderd. Het drinken van veel kamillethee is ook aan te raden in combinatie met een dieet. Kamillethee stimuleert de vetverbranding en verbetert de spijsvertering wat leidt tot gewichtsafname.

De kruiden van de kamillethee kan je ook gebruiken bij verkoudheid. Het helpt je om van je verkoudheid af te komen door de kruiden aan het kokende water toe te voegen en te stomen. Stoom ongeveer tien minuten om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Kamillethee bevat ook antioxidanten. De antioxidanten die aanwezig zijn zorgen voor een positieve bijdrage aan je gezondheid. De antioxidanten zorgen namelijk voor een bescherming tegen slechte invloeden die het evenwicht in de cellen verstoren. Drink alleen niet teveel kamillethee. Dit om misselijkheid te voorkomen. Wissel dus af en toe af met andere soorten thee.

Kamillethee voor het slapen

Kamillethee bevat geen cafeïne en is dus lekker om voor het slapen gaan een glas van te drinken. Kamillethee zorgt ervoor dat je voor het slapen gaan ontspant waardoor het je nachtrust bevorderd en zorgt voor geestelijke en lichamelijke ontspanning.

Bereiding

Voeg een eetlepel en kokend water samen in een theeglas. Laat de kamillethee een aantal minuten goed intrekken om zo een lekkere smaak te krijgen. Door de thee zo warm mogelijk te drinken is de kans

Tip: voeg wat honing aan de thee toe om een lekkere zoete smaak te creëren, of een schijfje citroen om een frisse smaak te krijgen.

Recente Posts

Laat een bericht achter