Groene, Oranje Wortel Smoothie

In feite is deze wortel smoothie een oranje smoothie, maar omdat deze smoothie van wortels gemaakt is valt hij wel onder de categorie groen(t)e smoothies. Wortels zijn voor mij niet het eerste ingredient waar ik aan denk als ik een smoothie ga maken, maar het resultaat mag er zijn! Ik heb enorm genoten van deze wortel smoothie!

Waarom een Wortel Smoothie?

Zoals iedereen weet zijn wortels goed voor je ogen, maar wist je dat wortels nog veel meer voordelen hebben? Dit komt voornamelijk door de vitamine A in de wortels.

Extra bruin tintje?

De vitamine A en antioxidanten beschermen de huid tegen schade door de zon. Tekort aan vitamine A kan een oorzaak zijn uitdroging van de huid, haar en nagels. Vitamine A voorkomt ook vroegtijdige rimpels, acne, droge huid, pigmentatie, vlekken en een ongelijkmatige teint.

Daarnaast zit er veel caroteen in wortels. Dit stofje zorgt ervoor dat je sneller bruin wordt wanneer je in de zon ligt. Misschien dus toch maar een wortel smoothie voordat je gaat zonnen?

Slimmer van wortels?

Uit onderzoek is gebleken dat wortel extract een positief effect heeft op cognitieve disfuncties. Daarnaast zorgt het voor een verbetering van het geheugen en werkt het cholesterolverlagend.

Neem dus wekelijks een wortel smoothie en wie weet zijn we straks allemaal zo slim als Willie Wortel!

Ingrediënten voor deze wortel smoothie

Voor 2 personen:

  • 200 gram wortels
  • 200ml versgeperste sinaasappelsap
  • Een klein stukje gember (half duimkootje)
  • Het sap van een halve citroen
  • 100ml water

Bereiden

Voor het bereiden van deze wortel smoothie is het handig om de wortels in een paar stukjes te snijden voordat je ze in de blender gooit. Doe nu ook de rest van de ingrediënten in de blender, maar pas op met de gember! Begin met een heel klein stukje en proef regelmatig een slokje voordat je alle gember direct toe voegt.

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter