Mango Smoothie: Sunshine Delight

Sinds tijden is het vandaag eindelijk weer eens lekker weer, dus dat vraagt om een lekkere mango smoothie! Zelf had ik nooit gedacht dat ik zo’n lekkere felle kleur zou krijgen als ik mango met sinaasappelsap en aardbeien zou mixen. En het belangrijkste, deze mango smoothie is ook nog eens enorm lekker!

Mango Smoothie

Het eten van mango’s is natuurlijk erg lekker, maar mango’s hebben erg veel bijkomende voordelen! Lees hieronder een klein rijtje van de vele voordelen:

1. Goed voor de huid: Een van de bekendste voordelen van mango’s is dat ze goed zijn voor je huid. Mango’s kunnen zowel intern als extern worden gebruikt voor de huid. Ze kunnen verstopte poriën en puistjes gemakkelijk verwijderen.

2. Goed voor de ogen: Een kopje gesneden mango levert 25 procent van de benodigde dagelijkse waarde van vitamine A, wat goed zicht bevordert en voorkomt nachtblindheid en droge ogen.

3. Helpt bij Diabetes: Mango bladeren helpen het insulinegehalte in het bloed te normaliseren. Een traditioneel huismiddeltje is om het mango blad snachts in kokend water te leggen en de volgende ochtend het water te drinken. Mango’s hebben ook een relatief lage glycemische index (41-60), dus matige hoeveelheden zullen er niet voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel enorm gaat pieken.

4. Betere Sex: JaJa! Mango’s zijn een grote bron van vitamine E. Hoewel de populaire verbinding tussen libido en vitamine E oorspronkelijk werd gemaakt door een verkeerde studie op een rat, is in een ander onderzoek aangetoond dat evenwichtige hoeveelheden toch helpt op dit gebied.

5. Verhoogt Immuunsysteem: De royale hoeveelheden vitamine C en vitamine A in mango’s, plus 25 verschillende soorten carotenoïden houdt je immuunsysteem gezond en sterk.

Genoeg redenen om een lekkere mango smoothie te maken dus!

Ingrediënten

De ingrediënten voor de Sunshine Delight Mango Smoothie zijn:

  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram mango
  • 400 ml sinaasappelsap

Bereiden

Leg voor deze mango smoothie de aardbeien en mango ongeveer 2 uur in de vriezer, zodat deze echt goed bevroren zijn. Je kan natuurlijk altijd ook bevroren fruit kopen, maar vers fruit is wel zo lekker! Blend eerst de sinaasappel met de mango en gooi vervolgens ook de aardbeien erbij. En tot slot genieten maar!

Cijfer: 9/10

Calorieën 750ml: 220 kcal

Calorieën 250ml: 75 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter