Kokoswater Smoothie: Coconut Deluxe

Het is prachtig weer, dus weer tijd voor een kokoswater smoothie! Voor deze smoothie hebben wij kokoswater gebruikt, dit is de eerste keer dat we kokoswater in een smoothie hebben gebruikt. Wij dachten dat dit niet heel lekker zou zijn, omdat wij eerst het kokoswater los hadden geproefd. Toch was dit gemixt met wat fruit erg lekker! Kokoswater is goed om te gebruiken in smoothies, je krijgt een extra smaak in de smoothie, wat het net iets frisser maakt.

Kokoswater smoothie

Wij Nederlanders zijn oorspronkelijk niet echt van de kokosnoten, maar tegenwoordig worden ze wel vaker gegeten. Als je een kokosnoot open maakt zou je het water meteen kunnen drinken, kokoswater is ook een populair drankje in de tropen. Hier vind je namelijk gemakkelijk veel kokosnoten. Kokoswater kan je ook wel klappermelk noemen, dit komt omdat het gemaakt wordt van het verwarmde vruchtvlees. Een kokosnoot bevat het meeste water net na het rijpwordingsproces.

Tijdens het sporten is het ook belangrijk dat je genoeg drinkt. Als je alleen water drinkt kan dat leiden tot een mineralen tekort. Om dit te voorkomen kan je kokoswater drinken, kokoswater wordt gezien als een natuurlijk sportdrankje, want het zit vol met vitamines. Door kokoswater te drinken heb je sneller het gevoel dat je vol zit, je wordt minder snel misselijk en het is beter voor je maag dan een sportdrankje.

Ingrediënten

De ingrediënten van de Coconut Deluxe kokoswater smoothie zijn:

  • 150 gram bevroren aardbeien
  • 150 gram bevroren mango
  • 1 kiwi
  • 300 ml kokoswater

Bereiden

Omdat het erg warm is buiten hebben wij er weer voor gekozen om bevroren fruit in de smoothie te doen zodat de kokoswater smoothie lekker koud is. Je kan een bevroren bakje fruit kopen in de supermarkt, of vers fruit in de vriezer leggen, dat maakt voor de smaak niet zo veel uit. Wij wilde dus een keer kokoswater gebruiken in een smoothie, dit is erg lekker. Het geeft een frisse smaak, die erg past bij het fruit dat we gekozen hebben. Ik vond de smoothie zelf aan een soort snoepje smaken, ik kon de smaak niet heel goed beschrijven, maar hij was wel erg lekker! Nieuwsgierig? Maak deze kokoswaters smoothie dan lekker zelf, dit gezonde snoepje!

Cijfer: 7/10

Calorieën 750ml: 220kcal

Calorieën 250ml: 70 kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter