Appel Smoothie: Purple Apples

Vandaag een heerlijke appel smoothie! Dit was letterlijk een gevalletje van even checken wat er in de fruitschaal ligt en blenden maar!

Appel smoothie

Appels staan bekend als wondersnoepjes tijdens het afvallen. Met maar 60 calorieën per appel zijn deze goed te verwerken in je dieet. Veel gezondheidsproblemen worden geassocieerd met overgewicht, waaronder hart-en vaatziekten, beroerte, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en slaapapneu.

Om je gewicht in bedwang te houden en te verbeteren van je gezondheid, raden artsen aan om een vezelrijk dieet te eten. Voedingsmiddelen met veel vezels geven je namelijk een voller gevoel, terwijl je minder calorieën binnen krijgt.

Daarnaast kan je appels eten om je lever te helpen ontgiften, bijvoorbeeld na een avondje heftig (s)tappen… Je krijgt namelijk niet alleen van alcohol, maar ook van andere dranken en voeding giftige stoffen in je lichaam. In appels zitten veel goede stoffen die helpen je lever de giftige stoffen te bestrijden.

Ook zijn appels hartstikke goed voor je tanden. Een appel zal je tandenborstel niet vervangen, maar het bijten en kauwen op een appel stimuleert de productie van speeksel in je mond. Hierdoor verlaagd het aantal bacterieen in je mond, wat tandbederf tegen gaat.

Daarnaast zijn appels natuurlijk ook lekker in een appel smoothie. Vooral groene appels geven een frisse smaak aan je appel smoothie.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze appel smoothie zijn:

  • 2 groene (Granny Smith) Appels
  • 200 gram blauwe bessen
  • ½ limoen
  • 1 sinaasappel
  • 150ml sinaasappelsap
  • 6 ijsklontjes

Bereiden

Giet ongeveer 150 milliliter sinaasappelsap in je blender. Voeg hier vervolgens het sap van ongeveer een halve limoen aan toe. Dit zorgt samen met de appel voor een frisse smaak. Was de appels en snij deze in partjes. De schil kan er gewoon aan blijven zitten. Gooi nu ook de sinaasappel en de blauwe bessen in de blender. De sinaasappel wel zonder schil natuurlijk! En tot slot de ijsklontjes. Blend de smoothie ongeveer 40 seconden. Je kan aan de kleur van de smoothie zien wanneer deze goed is, want bij een mooie paarse kleur zijn alle blauwe bessen goed gemixt.

Veel plezier met het maken van deze appel smoothie!

 

Calorieën appel smoothie

 

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 360 Kcal
Calorieën 250ml 120 Kcal

 

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter