Bloody Berrie: Zomerse Rode Smoothie

Als eerste smoothie van Smoothie Blog hebben wij gekozen voor een simple rode smoothie die iedereen lekker vind en gemakkelijk zelf kan maken. Een rode smoothie van blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbeien en sinaasappelsap. Een smoothie die niet heel spannend is, maar wel enorm lekker!

Frambozen

Frambozen zijn bekend als snoepjes van de natuur, wilde frambozen werden al duizenden jaren door mensen geplukt. Met hun rijke kleuren, zoete sappige smaak en krachtige antioxidanten, is het geen wonder frambozen een van ‘s werelds meest geconsumeerde bessen zijn.

Frambozen kunnen variëren in kleur van de populaire rode en zwarte rassen tot paars, geel of zelfs goud! Elke kleur bes heeft een unieke samenstelling van vitaminen, mineralen en antioxidanten. In deze smoothie zorgt de framboos samen met de aardbeien voor een lekkere zoete smaak.

De voordelen van een rode smoothie

Het eten van genoeg groenten en fruit wordt natuurlijk al lang in verband gebracht met een verlaagd risico van veel ongunstige gezondheidsproblemen. Veel studies hebben bewezen dat het verhogen van de consumptie van plantaardige voedingsmiddelen zoals frambozen vermindert het risico op obesitas, diabetes , hart-en vaatziekten.

Ingrediënten

De ingrediënten voor deze heerlijke zomerse verse rode smoothie zijn:

  • 200 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram bramen
  • 500 ml (verse) sinaasappelsap

 

Bereiden

Omdat wij van ijskoude smoothies houden hebben we de blauwe bessen, frambozen, bramen en aardbeien een klein half uurtje in de vriezer gelegd, zodat ze net bevroren zijn. Vervolgens hebben we alle ingrediënten in de blender gedaan en geblend! Als garnering hebben we voor drie blauwe bessen en een mooie braam gekozen.

Cijfer: 9/10

 

Calorieën 250ml: 160kcal

Calorieen 750ml: 485kcal

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter