Detox Water: Granaatappel Munt

Wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord, detox water. Veel Hollywood vrouwen zweren bij een citroen detox water dieet, waarbij ze verder bijna niks eten. Wij willen je zeker niet stimuleren om verder niks te eten, maar wel om meer detox water te gaan drinken in plaats van frisdrank, limonade ect. Detox water is namelijk al een soort gezonde limonade!

 

Detox Water Granaatappel

Granaatappelpitten hebben de dichtste antioxidant concentratie van alle vruchten! Reden genoeg dus om ze te gebruiken in je detox water!

Om de pitten uit je granaatappel te halen, is het gemakkelijk om deze eerst in tweeën te snijden. Vervolgens hoef je alleen nog maar met de achterkant van het mes erop kloppen om de pitjes eruit te laten vallen. Elk pitje heeft ook weer een eigen beschermlaag, dus het is wel zo handig om alle pitten eerst even met de platte kant van je mes te breken, zodat alle sappen vrij komen.

 

Als je niet bekend bent met de granaatappel, het is een rode fruitsoort met een harde buiten laag. Hiervan is alleen het sap en de zaden binnenin eetbaar. Granaatappelsap is het hele jaar verkrijgbaar, maar je kunt verse granaatappels in de meeste supermarkten kopen van september tot januari. Wanneer ze gekoeld in een plastic zak bewaard worden kunnen granaatappels maximaal 2 maanden eetbaar blijven. Probeer naast granaatappel detox water ook eens om granaatappel pitten te gebruiken in een frisse salade!

 

Antioxidanten in de granaatappel

Punicalagin is een zeer krachtig antioxidant dat gevonden wordt in het sap en de schil van een granaatappel. Hier wordt dan ook granaatappel extract en poeder van gemaakt, dat wordt gebruikt geslikt ter bevordering van de doorbloeding, hart en bloedvaten.

Wat heb je nodig om zelf detox water met granaatappelpitten te maken?

 

Ingrediënten

  • Kraanwater
  • Granaatappelpitten
  • 5 a 6 blaadjes munt
  • 2 a 3 ijsklontjes

 

Heb je zelf een leuk detox water recept? Stuur hem dan naar ons op, of post hem in de comments!

Aanbevolen Posts

Laat een bericht achter