Sneller vet verliezen? Drink Groene Thee

Door
In Thee

Het drinken van verse thee begint steeds meer een trend te worden. Vandaar deze blog over groene thee! Het is een lekker drankje om de dag mee te beginnen. Let alleen op met het drinken van groene thee voordat je gaat slapen. Groene thee heeft namelijk een opwekkende werking, er zit namelijk caffeine in groene thee.

Groene thee bevordert ook het verliezen van gewicht! Door de stoffen die hierin zitten krijgen pas effect als het met regelmaat gedronken wordt. De stoffen zorgen ervoor dat het de stofwisseling bevordert wat leidt tot vetverlies in het lichaam. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de gezondheid, omdat het je lichaam hydrateert, zuivert en zorgt voor snellere vetverbranding.

Groene thee voor snellere vetverbranding

Als je kijkt naar de lijst met vetverbranding supplementen dan is de kans groot dat groene thee hierop zal staan. Uit onderzoek is gebleken dat groene thee de vetverbranding verhoogd en de stofwisseling verhoogd.

In een studie die bij 10 gezonde mannen is uitgevoerd zorgde groene thee voor een verhoging van de energie met 4%.

Een andere studie toonde aan dat de vetverbranding werd verhoogd met 17%, wat aangeeft dat groene thee kan helpen bij de verbranding van vet.

Toch zou ik er graag op wijzen dat een aantal studies over groene thee, geen toename van het metabolisme aantonen, dus deze positieve effecten kunnen ook van de individuen afhangen.

 

Tips voor bereiding van Groene Thee

Elk soort thee wordt op een andere manier bereidt. Lees daarom de bereiding goed door om de perfecte smaak van de thee te creëren.

Het is van belang dat je de thee niet in kokend water laat intrekken. De bladeren van de groene thee worden als het ware gekookt wat voor een bittere smaak zal leiden. Wacht daarom ongeveer een minuutje zodat het water iets afgekoeld is. De duur van het intrekken van de thee is afhankelijk van je eigen smaak. 1 tot 5 minuten wordt aangeraden bij de bereiding van de thee.

Tip: Probeer groene thee is een keer met koud water! Laat de bladeren van de groen thee dan tenminste 2,5 minuut intrekken.

Recente Posts

Laat een bericht achter