Ontbijt smoothie met rood fruit, banaan en zaden

Waarom de dag beginnen met een ontbijt smoothie

Veel mensen hebben in de ochtend veel moeite om wakker te worden en op gang te komen. Met deze heerlijk ontbijt smoothie kan je de dag fris en fruitig beginnen. Deze ontbijt smoothie zit vol vitaminen en andere gezonde voeding vanwege het rode fruit, de banaan en de gezonde zaden die erin zitten. Met deze ontbijt smoothie krijg je voldoende voeding binnen om op de vroege morgen op gang te komen. Deze ontbijt smoothie zorgt ervoor dat je je lekker in je vel voelt zitten vanwege de ingrediënten die het bevat.

De ontbijt smoothie bevat ook de ingrediënten van heerlijke pompoenpitten en roggepitten. Deze zaden zorgen ervoor dat jij de juiste hoeveelheid dagelijkse voeding binnen krijgt. Veel mensen denken dat omega 3 vetzuren alleen in vis zitten maar de pompoenpitten bevatten ook belangrijke omega 3 vetzuren. Pompoenpitten bevatten ook veel zink, wat het immuunsysteem reguleert en daarmee de kans op verkoudheid, griep en vermoeidheid verkleint. Daarnaast bevatten de zaden veel gezonde enkelvoudige vetten, vezels en vitamine E. Probeer de pompoenpit een keer met een stuk fruit voor het slapen gaan! Het reguleert namelijk je slaap en zorgt voor een goede nachtrust.

Ingrediënten

  • Mix van aardbeien, blauwe bessen en frambozen, ongeveer 250 gram
  • Low fat yoghurt (hoeveelheid varieert van de grootte van je glas)
  • Halve banaan
  • Pompoenpitten & roggepitten

Bereiding

Voeg het gemixte fruit samen met de low fat yoghurt en de zaden samen in een blender. Mix de smoothie totdat het lekker vloeibaar en makkelijk te drinken is.

Tip: Als je de tijd hebt laat de smoothie een half uurtje in de koelkast staan zodat de smoothie afkoelt, een gekoelde smoothie is ook heerlijk om eens te proberen! Als je in de vroege morgen geen tijd hebt kan je er ook gewoon 3 ijsklontjes aan toe voegen.

Recente Posts

Laat een bericht achter