Peren smoothie: Peartastic!

Jaja, het is weer tijd voor een smoothie! Ik kom net terug van de markt met heerlijk vers fruit. Dit keer hebben wij als hoofd-ingrediënt; peren. Persoonlijk hou ik net zo van peren, maar in deze combinatie denk ik er wel anders over. Peren kunnen toch erg lekker zijn, met de andere vruchten krijg je een heerlijke peren smoothie. Een goede smoothie voor tussendoor, er zit genoeg fruit in én een kleine twist, voor de twist moet je snel het recept lezen! Het is verrassend lekker.

Peren smoothie

Nederland heeft een klimaat wat erg goed is voor de teelt van peren. Peren kan je in 2 categorieën delen, namelijk de handperen en de stoofperen. Handperen kan je gewoon eten, ze zijn het lekkerste als ze op kamer temperatuur zijn. Stoofperen kan je niet rauw eten, maar zodra je ze stooft worden ze steeds lekkerder, malser en zachter.

Peren kan je ook in veel gerechten gebruiken. Natuurlijk kan je ze gewoon uit de hand eten, of eerst even schillen en dan eten. Doe er een plakje bladerdeeg om met sla, heerlijk! Peren bevatten veel vezels en bevat geen mineralen, alleen de vitamines C en K.

Ingrediënten

De ingrediënten van deze peren smoothie zijn:

  • 1 peer
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • 125 ml yoghurt of sinaasappelsap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chia zaad

Bereiden

Je leest het goeder zit een theelepeltje kaneel door de smoothie. Dit hebben wij gedaan zodat je net een ander smaakje erbij krijgt. Je weet natuurlijk al hoe lekker kaneel is door de appeltaart, dus waarom niet door de peren smoothie! We gaan alles weer eerst schillen, zorg dat je een goede rijpe peer hebt. Een harde peer is minder lekker en lastiger om te schillen en snijden. Je mag zelf weten of je er yoghurt of sinaasappelsap in doet, het is maar net waar je zin in hebt en hoe dik je de smoothie wilt. Je doet de vruchten samen met de yoghurt of sinaasappelsap in de blender. 1 theelepeltje kaneel er door en een theelepeltje chia zaadjes erdoor en je hebt een super gezonde peren smoothie! Ik zeg, zeker een keertje maken, een aanrader!

Calorieën peren smoothie

 

Cijfer 7/10
Calorieën 750ml 300 Kcal
Calorieën 250ml 100 Kcal

 

Recente Posts

Laat een bericht achter