Verse Peterselie Pesto: Nuts Green Spread

Vandaag hadden we eens zin in iets anders dan een verse smoothie, namelijk een verse groene pesto. En dan geen normale pesto, maar een peterselie pesto! Heerlijk op een vers stuk stokbrood of een gezonde cracker! Wil je nou ook weten hoe je dit heerlijke recept moet maken? Lees dan snel verder! We hebben zelfs weer een filmpje gemaakt om jou te laten zien hoe makkelijk het is om een verse pesto te maken.

Groene Peterselie Pesto

Groene pesto of ook wel pesto Genovese genoemd, komt natuurlijk uit Italië. Oorspronkelijk wordt deze pesto gemaakt met olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zout, parmezaanse kaas en pijnboom pitten. Dit wordt fijn gestampt en vervolgens krijg je een lekkere pesto.

Wij wilde het een keer anders aan pakken dan deze standaard pesto en hebben ervoor gekozen om een peterselie pesto te maken met amandelen. Net zo makkelijk en net zo lekker! Kijk hieronder hoe je deze pesto snel en makkelijk kan maken!

Ingrediënten

Hoe maak je nou zo’n lekkere peterselie pesto? Haal dan de volgende ingrediënten in huis:

  • 50 gram noten bv; hazelnoten, walnoten of amandelen
  • 20 gram peterselieblaadjes
  • 35 gram parmezaanse of oude kaas
  • 1/2 kop olijfolie
  • teentje knoflook
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl himalaya of keltisch zeezout

Bereiden

Stop alle ingrediënten in je blender en zet deze op de Pulse mode. Hierdoor vallen alle ingrediënten steeds weer in het mes van de blender.

Schep alles uit de blender in een leuk bakje en genieten maar! Heb jij deze peterselie pesto gemaakt en wil je dit met ons delen? Dan horen wij altijd graag van je!

Recente Posts

Laat een bericht achter